4ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ VIA EGNATIA RUN
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2019

αγώνας δρόμου στα «χνάρια» της Ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού

ΕΑΣ-ΑΜΘ


ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Ημιμαραθώνιος (21.097,5 μέτρα)

Χάρτης Διαδρομής


Περιγραφή - Χαρακτηριστικά διαδρομής

Η διαδρομή είναι απόστασης 21.097,5 μέτρων, ασφάλτινη με κομμάτια χωμάτινης διαδρομής επί επαρχιακού και παλαιού εθνικού οδικού δικτύου με αφετηρία το αρχαιολογικό μνημείο «ΧΑΝΑ» στα Λουτρά Τραϊανούπολης και τερματισμό το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Η διαδρομή είναι χαμηλής δυσκολίας χωρίς έντονές υψομετρικές διαφορές. Αναλυτικά:

Εκκίνηση: «ΧΑΝΑ» στα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης

1ο - 2,5 χλμ: 200 μέτρα μετά την εκκίνηση οι δρομείς στρίβουν αριστερά και κατευθύνονται προς το χωριό ΛΟΥΤΡΑ, όπου οι δρομείς συναντούν την πρώτη μικρή υψομετρική διαφορά της διαδρομής.

2,5 - 7ο χλμ: Οι δρομείς τρέχουν μέσα στο χωριό Λουτρά και επί του επαρχιακού δικτύου, στο 5ο χλμ. συναντούν τον 1ο σταθμό τροφοδοσίας και συνεχίζουν φτάνοντας στο Παιδικό χωριό SOS στο Αρίστεινο, όπου είναι και το 7ο χλμ.

7ο - 10ο χλμ: Οι δρομείς συνεχίζουν για την Άνθεια, όπου στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» συναντούν τον 2ο σταθμό τροφοδοσίας (7.800 μ). Συνεχίζουν ευθεία προς το Υδραγωγείο όπου και το 8ο χλμ. Τρέχουν μέσα από το χωριό με κατεύθυνση προς το ΙΚΤΕΟ, συνεχίζουν ευθεία συναντώντας το πρώτο χωμάτινο κομμάτι της διαδρομής στο 10ο χιλ., όπου ο 3ος σταθμός τροφοδοσίας.

10ο - 13ο χλμ: Οι δρομείς θα τρέξουν σε χωμάτινο κομμάτι της διαδρομής απόστασης 3 χλμ έως την είσοδο του Απαλού στο 13ο χλμ.

13ο - 15,5 χλμ: Οι δρομείς θα τρέξουν μέσα στο χωριό Απαλός. Στην εκκλησία συναντούν τον 4ο σταθμό τροφοδοσίας, στρίβουν δεξιά με κατεύθυνση τον παράδρομο του κάθετου άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (εξέρχονται από τον ΑΠΑΛΟ μπαίνοντάς στον παράδρομο PRAΚTIKER) όπου ο 5ος σταθμός τροφοδοσίας.

15,5 - 17ο χλμ: Οι δρομείς διασχίζουν κάθετα τον κάθετο άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ με κατεύθυνση την Μαΐστρο, όπου οι δρομείς συναντούν μικρή υψομετρική διαφορά.

17ο - 18ο χλμ: Οι δρομείς τρέχουν μέσα στο χωριό Μαΐστρο και κατευθύνονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στον Πλατανότοπο, όπου ο 6ος σταθμός τροφοδοσίας.

18ο - Τερματισμός: Οι δρομείς βγαίνουν από τον Πλατανότοπο, στρίβουν δεξιά στην παλιά γέφυρα και στο νέο κόμβο τρέχουν αριστερόστροφα διασχίζοντας κάθετα το οδικό δίκτυο, εισερχόμενοι στο οριοθετημένο αντίθετο ρεύμα, συνεχίζουν ευθεία μέχρι το Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης», όπου και στρίβουν αριστερά ακολουθώντας την Καραολή & Δημητρίου, περνώντας από το κτίριο της Π.Ε. ΕΒΡΟΥ και συνεχίζουν ευθεία για τον Φάρο, με τερματισμό μπροστά στο κτίριο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ.

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ: Θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο πινακίδα με την ένδειξη του χιλιομέτρου και με σπρέι επί του οδοστρώματος και στις δύο πλευρές.

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ: Θα υπάρχουν κριτές - εθελοντές στα σημεία που θα αλλάζει η πορεία καθώς και σήμανση με βελάκι που θα δείχνει την πορεία των αθλητών.

Οι δρομείς θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα και να μην αλλάζουν πορεία αν δεν τους το υποδείξει κριτής ή εθελοντής.


Σταθμοί Τροφοδοσίας

Θα υπάρχουν 6 σταθμοί με νερά:

1ος 5ο χλμ

2ος 7,8 χλμ (Σπάρτακος Άνθειας)

3ος 10ο χλμ (Κ.Τ.Ε.Ο. Αγνάντια)

4ος 13,5 χλμ (Εκκλησία Απαλού)

5ος 15,5 χλμ (Παράδρομος απέναντι PRAKTIKER)

6ος 18ο χλμ (Πλατανότοπος Μαΐστρου)

400 μέτρα μετά από κάθε σταθμό θα υπάρχουν κάδοι για απόρριψη των πλαστικών μπουκαλιών


Παροχές

Πριν την εκκίνηση θα δοθεί στους συμμετέχοντες του Ημιμαραθωνίου το μπλουζάκι και ο αριθμός του αγώνα με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης από την Γραμματεία στο χώρο της αφετηρίας.

Θα δοθεί επίσης σακούλα για την παράδοση του ιματισμού τους, εφόσον το επιθυμούν.

Στον τερματισμό θα δοθούν νερά - μπανάνα - αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου.

Όσοι δρομείς δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα έως την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, θα έχουν τυπωμένο το επίθετό τους στο bib number που θα λάβουν.


Διαχείριση ιματισμού

Στην αφετηρία, σε προκαθορισμένο χώρο, θα μπορούν οι δρομείς, εφόσον το επιθυμούν, να παραδίδουν τον ιματισμό τους σε σακούλα που θα δοθεί από τους διοργανωτές, το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση, και η οποία θα φέρει τον αριθμό συμμετοχής τους.

Η σακούλα θα παραληφθεί από τον δρομέα στον χώρο του τερματισμού με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

Η σακούλα ιματισμού δεν πρέπει να περιέχει τιμαλφή καθώς η Οργανωτική Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια τους.


Ιατρική κάλυψη

Θα υπάρχει Ιατρείο στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, στη «ΧΑΝΑ» στα Λουτρά Τραϊανούπολης, στην εκκίνηση του Λαϊκού αγώνα 5 χλμ. στον Πλατανότοπο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου (18ο χλμ.) και στον τερματισμό στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

Ένα ασθενοφόρο θα βρίσκεται στη ροή του αγώνα και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους σταθμούς τροφοδοσίας (2ος, 4ος και 6ος).


Μετακίνηση δρομέων στην εκκίνηση

Η μετακίνηση αθλητών προς την αφετηρία του Ημιμαραθωνίου θα γίνει με λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής μπροστά από το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Για την ακριβή ώρα αναχώρησης θα υπάρξει ενημέρωση λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Σημειώνεται, για τους δρομείς που θα μετακινηθούν με δικό τους μέσο στην εκκίνηση, ότι δεν θα υπάρχει λεωφορείο ή άλλο μέσο της Οργανωτικής Επιτροπής για να τους μεταφέρει μετά τον τερματισμό στο σημείο που έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους. Συνιστάται η μετακίνηση με τα λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής.


Εκκίνηση - χρονικό όριο

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.30 και το χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 2 ώρες 45’. Από εκεί και πέρα οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.


Απονομές - Έπαθλα

Οι απονομές θα γίνουν μετά και τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα (εντός χρονικού ορίου).

Ατομικά: Στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες του Ημιμαραθωνίου θα απονεμηθεί έπαθλο - άγαλμα Νίκης της Σαμοθράκης και μετάλλιο.

Ομαδικά: Στις τρεις πρώτες Δρομικές ομάδες / Συλλόγους ή Φορείς του Ημιμαραθωνίου θα απονεμηθεί έπαθλο - άγαλμα Νίκης της Σαμοθράκης (βαθμολογούνται οι τρεις πρώτοι δρομείς άνδρες - οι τρεις πρώτες δρομείς γυναίκες κάθε Δρομικής ομάδας / Συλλόγου ή Φορέα).

Σε όλους τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου που θα τερματίσουν θα δοθούν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή.


Κριτές - Εθελοντές

Θα υπάρχουν

α) στους σταθμούς τροφοδοσίας

β) στους κάθετους άξονες (ανάλογα με τον αριθμό εθελοντών) για να μην μπαίνουν οχήματα στην ροη αγώνα

γ) στα σημεία όπου οι δρομείς θα αλλάζουν κατεύθυνση για να καθοδηγούν και να μην πάρει λάθος δρόμο κανείς!

δ) στην εκκίνηση - στον τερματισμό

ε) ποδηλάτες στη ροη αγώνα.

Η οργανωτική επιτροπή παρακαλεί όλους τους δρομείς που θα λάβουν μέρος να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στους εθελοντές, καθώς θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους για να τους βοηθήσουν.


Ημιμαραθωνιος (21.097,5 μέτρα)

Τρέξε στη διαδρομή που ακολουθεί τα «χνάρια» της Ιστορίας. Τρέξε 21.097,5 μ. παράλληλα στην αρχαία Εγνατία Οδό. Νιώσε τη συγκίνηση του τερματισμού σε έναν ξεχωριστό αγώνα. Δήλωσε συμμετοχή στον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 2/3/2018 έως 24/4/2018.

Η διαδικασία των εγγραφών έχει ολοκληρωθεί.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο